Parajdi Sófürdő, Parajdi Sóterápia "Az Ön „Energia tengere”

 

AjánlatkérésA só egykoron igen magas értéket képviselt, fizetőeszközként is szolgált, még az aranynál is többet ért. Mára kezdik megismerni a só igazi értékét, mely a különböző betegségek kezelésében és megelőzésében rejlik.

Sóterápia, sófürdő, sóbarlang, légzésterápia, fürdő terápia asztma, asthma parajdHargita megyében a Parajd környéki sóvidéken több helyen régóta működnek sós vizes gyógyfürdők - nem is beszélve a szovátai Medve-tóról, amely sós vizével régóta vonzza a gyógyulni vágyó látogatókat.

A sóterápia felfedezése a véletlen műve volt. Elítélteket dolgoztattak a sóbányákban és megfigyelték, hogy ezek a rabok 10-15 évvel is tovább éltek szabad embertársaikhoz képest.
Ez annak volt köszönhető, hogy a sóbányákban a só lebegő állapotban van jelen, megtisztítva a levegőt a káros baktériumoktól, allergénektől.
Ma már a sóterápiát tudatosan használják légzés- és fürdőterápia formájában.
A sónak nagy szerepe van a szervezet ionháztartásának szabályozásában, és fertőtlenítő hatása is jelentős.
Kevesen tehetik meg, hogy hetekre elutazzanak valamelyik külföldi sóbarlanghoz, és élvezzék annak gyógyító erejét. A só jótékony hatásait otthonában is élvezheti sós fürdőterápia formájában illetve telepített sóbarlangban.

Bővebben a sóterápiáról >>

Sófürdő

A víz és a só, az élet építőkövei

Kb. 250 millió évvel ezelőtt a napfény energiája kiszárította az őstengereket.

Ez a potenciális energia van a só kristály rácsaiban tárolva. Víz hozzáadásakor, ezt az energiát felszabadítjuk és a sóban levő elemek ionizálódnak, így kialakul egy „energia tenger”, ami csak arra vár, hogy életet adjon, illetve fenntartson.

Ön ebben az energia tengerben újjászületik, feltöltődik.

Bővebben a sókabinról, sófürdőről >>

Sópárologtató, sókabin

„Parajd”  só-hidegködös párologtató

A Sópárologtató,  Sószoba és a  Sókabin  párakoncentrátumnak igen kedvező az összetétele, a sós levegő belégzése gyógyító hatással van szervezetünk egészére.
A hidegködös sópárologtató készülék megtisztítja a levegőt, és ezzel egy időben a szervezet számára hasznos ásványi anyagokat juttat a légkörbe. Az ily módon sóklimatizált helység levegője javítja a benne rendszeresen tartózkodók egészségügyi állapotát, és elősegíti a légúti betegségek gyógyulását.

Bővebben a sópárologtatóról >>

Gyógypárnák

„Parajd” kősókristályos gyógypárnák

A párnákhoz mosható vászon védőhuzatot adunk!

A só a parajdi sóbányából származó kristálysó-kőzet őrleménye.

Összetétele:

NaCl min. 96,6%, Jód (I), Bróm (Br),

Kálium(K),Kálcium (Ca), Magnézium (Mg), szulfátok: 1,4-4%, stb.

Bővebben a gyógypárnákról >>