Sópárologtató, sókabin

Ajánlatkérés

Vigye otthonába a sóbányák gyógyító légkörét!

A sóbányákhoz való elutazás, a sóbányák gyógyító  levegőjének hosszabb ideig tartó terápiás célzatú használata nem mindenki számára elérhető, megoldható.  A sóbányák levegőjének hatását adja számunkra az új generációs sóterápiás készülék és a sókabin, amely mindenki számára megfizethető, könnyen telepíthető és hatékonysága megadja számunkra a sóbányák levegőjének gyógyító erejét, regeneráló hatását. Akinek kevés az ideje, vagy nem szívesen tölti együtt a regenerálódásra szánt időt idegen emberekkel, nem kell órákat üldögélni egy sószobában, hanem saját szobájának, otthonának kényelmében - akár alvás közben - élvezheti a tiszta sós levegő áldásos hatását.

Sóterápiás készülék felhasználási  helye:   lakások (nappali, hálószoba), irodák, szállodai szobák, óvodai szobák, kórtermek és egyéb közösségi helyiségek.

Parajdi sólé

Kizárólag ez a koncentrátum használható a Parajd só-hidegködös párologtató feltöltéséhez. Működésekor jól érezhető a benne lévő ásványi anyagok kellemes illata. Összetétele: A parajdi sóbánya kőzetének oldata, töménysége 26%. Ez a töménység a sótűrő baktériumokat is elpusztítja. Ásványianyag-tartalom: NaCl, magnézium, kalcium, kálium, jód, bróm, vegyes szulfátok. Felhasználás előtt győződjön meg róla, hogy a kupakon a tépőzár sértetlen. Súlya:kb 12 kg. Minőségét megőrzi eredeti csomagolásban korlátlan ideig.

Sóterápiás készülék használata és működése:

A sópárologtató működése

A helység levegőjének megtisztításához egy légpumpa 30 cm vastag folyadékrétegen porlasztja át a levegőt. Ezt a folyadékot a parajdi kristálykősó-oldat képzi, amely 26%-os sótartalommal rendelkezik.

Az eljárás célja, hogy a sólén átporlasztott levegőt megtisztítsa az esetleges szennyeződésektől, baktériumoktól és megkösse a benne lévő széndioxidot. Másik fontos feladata, hogy a tisztított levegőt 1-10 mikrométer nagyságú anionokkal (Ca+, Na+, Mg+, J+) és kationokkal (Cl-, SO4-) dúsítsa. Ezek belélegezve segítenek megtisztítani a nyálkahártyát és a tüdőn keresztül felszívódnak a szervezetbe is, támogatva a sejtek ásványi anyag ellátását. Mindezt a túladagolás veszélye nélkül élvezhetjük, mivel az emberi test sejtjei csak a számukra szükséges mennyiséget veszik fel. Ezért is kedvelt már régóta a sóterápia.

Használati javaslatok

A sópárologtató teljesítménye 54m3-es légtérre van méretezve, ami 16 m2-nek felel meg. Nagyobb helységek levegőjének a megtisztításához több készülék, vagy nagyobb teljesítményű légpumpa ajánlott.

Az első használatkor érdemes 24 óráig folyamatosan üzemeltetni a sópárologtatót, mivel így alakítja ki szobánkban a megfelelő hatást nyújtó 6-10 mg/m3 ionkoncentrációjú légkört. Később, 3-4 nap elteltével, már napi néhány óra működési idő is elég a sóval dúsított légkör fenntartásához.
Működés közben a sólé mennyisége csökken, ezrét időnként ellenőrizni kell, és után kell tölteni vízzel. A teljes tartály tartalmát 3-4 hónap után érdemes lecserélni a gyártó által forgalmazott tiszta sólével. Erre azért van szükség, mert a használat során a folyadék sok szennyeződést köt meg, és a megkötött széndioxid miatt a pH értéke is megváltozik.

Érdemes még a sólé hőmérsékletére is odafigyelni, mivel 25 °C felett elszaporodhatnak benne a sótűrő baktériumok.

Sókabin

Gyógyító, regeneráló légkört biztosító sókabint vigye otthonába vagy bővítse szolgáltatását!

Sóterápiás kezelés az alábbi betegségek esetén javasolt:

Sókabin használata elsősorban javasolt: asztma, hörghurut, torokfájás, szénanátha, pollenérzékenység, homloküreg gyulladás, vírusos légúti fertőzések, légzéselégtelenség, tüszős mandulagyulladás, stresszes állapotok feloldása, kálcium és magnéziumhiány, időjárás-érzékenység, szervezet méregtelenítése, és nem utolsó sorban megelőzés céljából immunerősítésre.

A Sókabin használata:

A cél elérésének megfelelően (terápiás kezelésként, vagy megelőzés céljából) különböző időtartalmú kúrák javasoltak.

  • megelőzés céljából és szervezetünk ásványi anyag bevitelének pótlására napi 30 perc ajánlott 12-18 napon keresztül. Időközönkénti pld.2-3 hónap múltával, és- vagy egyéni igénynek megfelelően a kúra ismétlése javasolt.  
  • fertőzések kezelésére, úgymint meghűlés vagy nátha, napi 30-60 perc javasolt 12 napon át. Egyéni gyógyulási hajlam által a javasolt kúra időtartalma eltérő lehet
  • káros anyag lerakodása esetén (asztma, allergia, dohányzás) nap 2-4 óra szükséges 14-21 napon keresztül. Egyéni gyógyulási, regenerálódási hajlam által a javasolt kúra időtartalma eltérő lehet

Az általunk forgalmazott sókabinokat, sószobákat mikroprocesszoros vezérléssel látjuk el, ez biztosítja a 7-14 mg/m³ ionkoncentrációt, szabályozza a hőmérsékletet és megfelelő értéken tartja a páratartalmat. Folyamatosan szűri a belső levegőt és áramlásmentes légcserét biztosít. A digitális kijelzőn folyamatosan követhető a légtéranalízis.
Lehetőség van elektrotechnikai eszközök, pl. TV beszerelésére, az alacsony páratartalom miatt nem károsítja a sós levegő.

A parajdi sókőzet természetes összetevői: NaCl min. 96,6%, Jód (I), Bróm (Br), Kálium(K),Kálcium (Ca), Magnézium (Mg), szulfátok: 1,4-4%.

Ezek a természetes állapotukban lévő ásványi anyagok segítik a sóterápia hatékonyságát. A kalcium allergia ellenes, a bróm nyugtató, a jód fertőtlenítő és frissítő hatásáról ismert, míg a nátrium, magnézium, kálium, a szulfátok és nitrátok a szervezet általános ásványianyag ellátását javítják. A legtöbb gyógyszer csak tüneti kezelést biztosít, általában több mellékhatással, míg a sóterápia ellenjavallatoktól és mellékhatásoktól mentes és hosszú ideig tartó gyógyhatását közvetlenül a beteg szervekre fejti ki.

Túladagolni nem lehet.

Tekintse meg prospektusunkat >>